Architecten gilde blog
Woonvilla met veranda, droogloop, carpoort en garage.

Wat voor woning bouw je tegenwoordig voor zo’n miljoen euro?

Deze woonvilla met veranda, droogloop, carpoort en garage heeft een totale bruto inhoud/ bebouwingsomvang van ruim 2.300m³ en vloeroppervlak van zeker 575m² (GO) en is daarmee een zogenaamde megawoning!

In deze blog houden we de stand van werkzaamheden regelmatig bij. 

 

Update: foto’s 2 december 2017

De dakpannen en daklijsten zijn inmiddels aangebracht, de kozijnen en beglazing kan geplaatst worden zodat deze woon-werk villa wind- en waterdicht is.

Woonvilla aan de Heidijk te Vlijmen

Woonvilla aan de Heidijk te Vlijmen

Foto: Bouwplaats met bouwhekken om de woning met voorzien van borden Bouwbedrijf BJW.

 

Aan klanten bieden we meestal aan om de bouwbegeleiding door ons te laten verzorgen, zodat we het bouwproces kunnen stroomlijnen en werken als buffer tussen opdrachtgever en aannemer. Met de aanbesteding waarbij prijs bij de aannemer wordt opgevraagd stemmen we samen met de aannemer een reële bouwtijd af, aanvang bouw en planning. De kosten voor dit proces en de bouwbegeleiding verdienen zich snel terug, ten opzichte van situaties die anders kunnen ontstaan.

Woning aan de voet van de dijk te Vlijmen is een Megawoning

Woning aan de voet van de dijk te Vlijmen is een Megawoning

De dakpannen zijn aangebracht en de witte daklijsten accentueren de daklijn zoals dat door de architect ontworpen is. Het dak is klaar, waardoor het aannemelijk is dat de steigers binnenkort verwijderd kunnen worden zodat er ruimte ontstaat om de kozijnen te plaatsen.

Woonvilla 1 miljoen Vlijmen Heidijk aanzicht zijgevel met entree portaal

Woonvilla 1 miljoen Vlijmen Heidijk aanzicht zijgevel met entree portaal

De twee portalen in de zijgevel lopen door tot en met de verdieping, waarbij het eerste portaal de entree van de woning vormt. De stelkozijnen zijn zichtbaar als zwarte lijn, waarin later de aluminium kozijnen zullen worden geplaatst.

 

Woning met parallel zadeldak en metselwerk dakkapel.

Woning met parallel zadeldak en metselwerk dakkapel.

De zij- en achtergevel van deze woning staat nog in de steigers. In de zijgevel is de grote schuifpui-gevelopening zichtbaar, met daarboven de gemetselde dakkapel.

Zodra de kozijnen en de beglazing is geplaatst zal de woning wind en waterdicht zijn. Ook van deze zijde is te zien dat de bouw is stilgelegd en bouwhekken om de bouw zijn geplaatst, in verband met het uitgevoerde retentierecht.

 

Bouw Villa 1 miljoen euro te Vlijmen vordert gestaag!

Deze villa met droogloop en bijgebouw heeft een totale bruto inhoud/ bebouwingsomvang van ruim 2.300m³ en vloeroppervlak van zeker 575m² (GO) en is daarmee een zogenaamde megawoning!

Bouwkostenindicatie voor: – luxe*** c.q. villa bouw    € 500-550,-/m³ incl. BTW.   (2.300m³  x € 500-550,-)

Enkele andere woningontwerpen van een villa 1 miljoen euro of meer: Villa Loonsebaan Vught of  Woonvilla aan de Waterkering te Cuijk.

De woning herbergt vele kenmerkende elementen en bijzonderheden, een kleine uiteenzetting welke onderaan deze pagina zijn toegelicht.

 

Bouw naar stand van werk half oktober 2017

De woning staat in de steigers en het metselwerk is gereed. Tevens zijn de dakplaten met panlatten aangebracht en is het nu wachten op de pannen.

Aangezien de woning wordt voorzien van aluminium kozijnen worden deze pas later aangebracht. De houten stelkozijnen markeren de gevelopeningen en vormt de basis waarin straks de aluminium kozijnen worden bevestigd.

Ter zijner tijd zullen we een BLOG-special wijden aan de detaillering van deze woning en deze doorlinken.

Dakplaten aangebracht bouw woning megawoning in steigers moderne woning dubbel hellend dak

Dakplaten aangebracht bouw woning megawoning in steigers moderne woning dubbel hellend dak

Metselwerk in de steigers en op hoogte. Dakplaten aangebracht en voorzien van panlatten. Nu is het wachten op de pannen.

Metselwerk protalen als doorlopende dakkapel gemetseld

Metselwerk protalen als doorlopende dakkapel gemetseld

Metselwerk portalen vanaf de begane grond doorlopend tot in het dak als bijzondere dakkapellen. Aanvankelijk door de architect bedoeld als één zakelijke entree naar de kantoorruimte en één entree naar de woning, om op die wijze fiscaal voordeel mogelijk te maken. Later in het proces is dit alsnog gewijzigd naar slechts één entree waardoor het belastingtechnische fiscale voordeel is komen te vervallen.

Metselwerk dakkapel als gemetseld portaal geeft een beeld van de woonvilla in aanbouw en van het bouwproces

Metselwerk dakkapel als gemetseld portaal geeft een beeld van de woonvilla in aanbouw en van het bouwproces

Metselwerk portaal in de zijgevel als dakkapel boven het grote schuifpui kozijn. Aan de achterzijde is de schoorsteen zichtbaar, welke doorloopt tot de veranda voorzien van buitenhaard op de begane grond. De veranda bevindt zich op de plek daar waar de zomerzon onder gaat.

 

Bouw naar stand van werk eind juli 2017

De zoldervloer is gestort. De stalen constructie van de dakkapel en portalen zijn reeds zichtbaar. Vanwege de bouwvak liggen de werkzaamheden komende weken stil. De woning wordt voorzien van aluminium kozijnen, de stelkozijnen waar deze straks in geplaatst worden zijn op foto te zien.

Villa in aanbouw Heidijk Vlijmen buitenmetselwerk uitbouw leefkeuken

Villa in aanbouw Heidijk Vlijmen buitenmetselwerk uitbouw leefkeuken

Aanzicht woonvilla vanaf de Heidijk te Vlijmen, bouw gevorderd tot de zoldervloer. De twee langwerpige verticale onderbrekingen in de gevel vormen de portalen, waarin zich tevens de entree van de woning bevindt.

Bouw Villa Vlijmen Heidijk in steigers zoldervloer hoogte

Bouw Villa Vlijmen Heidijk in steigers zoldervloer hoogte

Zicht woonvilla in aanbouw vanaf de Heidijk te Vlijmen. De stelkozijnen zijn zichtbaar en met het schoonmetselwerk is aangevangen.

 

Staalconstructie Portaal dakkapel Villa Vlijmen

Staalconstructie Portaal dakkapel Villa Vlijmen

De staalconstructie voor de gemetselde dakkapel constructie is reeds zichtbaar. Onder het dakkapel op de verdieping komt een grote aluminium schuifpui op de begane grond. De plek waar straks de winterzon onder gaat en een fijne beleving geeft.

 

Bouw naar stand van werk juni 2017

De verdiepingsvloer wordt voorbereid om te worden gestort. De stalen constructie is reeds aangebracht en momenteel zijn de installateurs bezig met het aanbrengen van de ventilatieleidingen en elektra- en verwarmingsleidingen.

Villa bouwkosten 1 miljoen euro Vlijmen Heidijk

Villa bouwkosten 1 miljoen euro Vlijmen Heidijk

De serrevloer is links op de afbeelding zichtbaar als een doorlopende vloer die voorbij de gevel uitsteekt. Op deze wijze creëert de serre uitbouw privacy naar de achterliggende ruimte. In het middengebied ter plaatse van de grote gevelopening een verdiept liggende ruimte, waar je tevens uit de wind en zon kunt zitten en in de luwte van de dijk. Het dichtst naar de dijk liggende deel dat naar voren steekt geeft verdere beschutting, welke rechts op de foto zichtbaar is.

 

Verdiepingsvloer breedplaat voorzien van stalen ligger en kolommen, en leidingen.

Verdiepingsvloer breedplaat voorzien van stalen ligger en kolommen, en leidingen.

Op bovenstaande afbeelding wordt de breedplaatvloer gereed gemaakt voor de betonstort. In de breedplaatvloer worden leidingen als riolering en ventilatie opgenomen.

 

Aanbouw Leefkeuken rechts, zodat de ochtendzon in de keuken valt en pui voor lichtinval.

Aanbouw Leefkeuken rechts, zodat de ochtendzon in de keuken valt en pui voor lichtinval.

De grote aanbouw rechts wordt één bouwlaag hoog en afgebakend door grote kozijnen cq. glasoppervlaktes met zicht naar de zij-tuin, daar waar de ochtendzon is georiënteerd.

 

Grondwerk en bouwraam t.b.v. fundering maart 2017

In maart 2017 is de aannemer bezig met het grondwerk van de strokenfundering.

De kelder onder de garage is dan al gerealiseerd. Deze kelder was voorzien van bronbemaling, voordat de graafwerkzaamheden hiervoor gerealiseerd konden worden. Nadat de keldervloer was gestort zijn de kelderwanden en aansluitend het kelderdek gerealiseerd.  Nu deze dieper gelegen fundering is afgerond wordt aangevangen met de funderingswerkzaamheden van de woning zelf. Slechte ondergrond wordt weggegraven en van schoon scherp zand voorzien. Door deze grondverbetering ontstaat een goede draagkrachtige basis voor de fundering.

Het bouwraam is al gesteld en geeft hier de positionering van de buitenwanden aan, waarvan de strokenfundering wordt overgehaald.

Grondwerk Bouwraam Fundering en kelder gereed garage Villa Vlijmen architect aannemer

Grondwerk Bouwraam Fundering en kelder gereed garage Villa Vlijmen architect aannemer

 

Wateraders en Aardstralen

Voor de woonvilla heeft de opdrachtgever door een wichelroedeloper de aardstralen met een wichelroede laten bepalen. 1 waterader en een miljoen aardstralen, beïnvloeden het ontwerp. Ook dergelijke wensen volgen we desgewenst op. Meer weten over het ontwerp van de woonvilla gebaseerd op een miljoen aardstralen en 1 waterader?

 

Bouwkostenindicatie

Door de relatief traditionele bouwwijze, met door ons gecreëerde architectonische ontwerp, ontstaat voor het betreffende budget een woning van behoorlijke omvang:

Enkele globale kenmerken van deze villa:

Woning: netto vloeroppervlakte ca. 435m² (GO) en bruto inhoud/ bebouwingsomvang ca. 1700m³
Garage: netto vloeroppervlak ca. 140m², incl. kelder en een bruto inhoud/ bebouwingsomvang ca. 600m³  +
Totale gebouwinhoud/ bebouwingsomvang ruim 2300m³  (inhoudsbepaling conform NEN2580)

Bouwkostenindicatie voor:    – luxe*** c.q. villa bouw    € 500-550,-/m³ incl. BTW.   (2300m³  x € 550,-)

Indicatie bouwkosten woning gebaseerd op inhoud (m³) voor uw woning of villa van een miljoen of meer?

 

Het ontwerp van deze Villa met droogloop en bijgebouw  (dubbele garage) met kelder is te zien op onze projectpagina.

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive