Architecten gilde blog

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Vught (gemeente Vught)

Medewerkers

ir. Pieter Maurer (MSc.),
architect-ingenieur

Ontwerp

Realisatie

Luxe moderne villa met binnenzwembad

Luxe wonen in moderne bouwstijl, bouwkostenindicatie villa €1 miljoen (Vught)

Modern wonen in een luxe villa, waarbij het binnen en buitenleven in elkaar overlopen. Een natuurlijke ruimtebeleving, waarin het ritme van de dag en de seizoenen wordt ervaren. Daglichtinval, en zichtlijnen met een weids uitzicht vormen de basis voor dit ruimtelijke ontwerp.

Idyllisch wonen aan natuurgebied de Vughtse Heide
De Loonsebaan te Vught kenmerkt zich door de overgang van een levendige woonwijk naar een rustig natuurgebied. Door een brede bouwmassa te realiseren, welke als geluidsbuffer fungeert, hebben we rust in de tuin gebracht met volop privacy en een goed zicht op de Vughtse Heide.

Moderne villa aan de Loonsebaan te Vught
Het vooraanzicht toont een gevelbeeld waarin samenhang en diversiteit samenkomen, met de entree als bindend element. Het achteraanzicht is volledig transparant, door een strakke horizontale belijning omrand. In de achtergevel is veel glas aanwezig, zodat veel daglicht de woning en het zwembad binnenvalt. De grote dakoverstekken houden direct zonlicht in de zomer buiten. In de winter, wanneer de zon laag staat en behaaglijk is wordt direct zonlicht wel toegelaten.

Het buitenleven staat centraal
Het dakoverstek gaat over in de veranda, en geeft zodoende beschutting tegen regen en nachtelijke uitstraling. Wanneer het afkoelt biedt de buitenhaard de benodigde warmte, om tot in de late uurtjes te kunnen genieten van het buitenleven.

Het zwembad grenst aan zowel de binnenruimte als buitenruimte. Door de te openen vouwwanden kan het zwembad het hele jaar, zo optimaal mogelijk gebruikt worden.

Een patio biedt, als in het terras verzonken ruimte, een buitenruimte aan het souterrain. Deze binnenruimte op kelderniveau staat op deze wijze in direct contact met buiten, zodat dag- en zonlicht ook deze ruimte binnenvalt.

Bezonningsstudie voor duurzame architectuur
Aan elk ontwerp dat wij maken ligt een op maat gemaakte bezonningsstudie ten grondslag. Zonlichtinval en daglichtinval dragen bij aan de beleving van gebouwen. Door deze in de zomer te weren en in de winter binnen te laten, creëren we een prettig binnenklimaat. En dat is slechts één onderdeel dat bijdraagt aan de duurzaamheid van gebouwen die wij ontwerpen. Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen,neem contact met ons op!

 

 

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive