Architecten gilde blog
Ontwerp woning: aardstralen en wateraders

Wateraders en Aardstralen: Benkerlijn, Currylijn

Voor een woonvilla heeft de opdrachtgever door een wichelroedeloper de aardstralen met een wichelroede laten bepalen. Over de aarde zou zich een bepaald netwerk van aardstralen bevinden. Deze aardstralen zijn onderverdeeld in Benker/Hartmann en Curry lijnen, maar ook Leylijnen worden genoemd.

Alhoewel het onderwerp in het algemeen met veel scepsis wordt omkleed, handelden wij naar verzoek van opdrachtgever.

Binnen het bouwvlak ontvingen we een overzicht van aanwezige aardstralen en tevens was een waterader aangegeven. De opdracht was om deze informatie mee te nemen in het woningontwerp.

 

Aardstralen ontwerp woning curry hartmann grid

Algemeen raster verloop aardstralen: Curry Benker/Hartmann raster.

Afbeelding: Verdeling van aardstralen zoals dat zou lopen, waaronder Curry, Benker/Hartmann raster.

 

Aardstralen en woningontwerp

Binnen het ontwerpproces van een woonvilla en aardstralen, mochten op plaatsen waar je vaak en/of lang verblijft, geen kruispunten van deze lijnen aanwezig zijn. Slapen diende zelfs geheel buiten de aardstralen en wateraders gerealiseerd te worden. Hierdoor ontstond een zeer wijd opgezette plattegrond waardoor de woninginhoud/ bebouwingsomvang toenam met ca. 30%. De plattegrond was voorzien met markering van de aangegeven aardstralen en waterader(s). Opstelplaatsen voor bedden, banken, stoelen dienen buiten het Curry, Benker/Hartmann raster te liggen om op deze wijze de gezondheid te waarborgen. Deze randvoorwaarden hebben we opgevolgd.

 

Aardstralen en gezondheid

Aardstralen (en vooral combinaties van aardstralen en/of wateraders) zouden in verband worden gebracht met een groot aantal gezondheidsklachten waarbij het immuunsysteem zou worden aangetast en men kwetsbaar zou worden. Hierdoor zouden bijvoorbeeld slaapproblemen, chronische (over)vermoeidheid, stress, hartklachten, etc. ontstaan. Maar aardstralen zouden er ook voor zorgen dat een latente aanleg voor bepaalde ziekten een stimulans krijgen zich te ontwikkelen.

Ook universitair opgeleide opdrachtgevers verzoeken ons om tijdens het ontwerpproces van hun woning rekening te houden met de door de wichelroedeloper aangegeven aardstralen en de waterader. Deze aardstralen materie kunnen we net als Feng Shui / Yin & Yang, een eeuwenoude Chinese leer, desgevraagd naar uw wens meenemen in het ontwerp van uw woning.

 

Planetair raster van de aarde

De aardstraallijnen zouden een afgeleide zijn van het planetaire raster van de aarde, welke van grof naar fijn verloopt. De fijne lijnen (het kleine raster), zijn de lijnen die we in het algemeen in onze tuinen en huizen tegenkomen.

Planetair Raster van de aarde Villa Weisfelt De Laat Vlijmen


Planetair Raster van de aarde Villa Weisfelt De Laat Vlijmen

 Afbeelding: Planetair raster van de aarde, waarvan de Becker-Hagens / aardstralen van afgeleid zouden zijn.

 

Bijzondere bouwwerken en aardstralen

De aardstraallijnen zouden een positieve, negatieve of wisselende lading kunnen bevatten. Zo zouden bijzondere bouwwerken op kruispunten van aardstraallijnen als de Benker-/Hartmann-/Curry-/Lelylijn zijn gebouwd. Denk daarbij aan kloosters en kerken die op deze lijnen zouden zijn gebouwd, waaronder San Marco in Lamis (I) en  Mont Saint-Michel (F). Maar ook de bermuda driehoek zou een dergelijke ligging hebben, waaromtrent tot op de dag van vandaag nog veel mysterie hangt.

Aardstralen lijn door landen en plaatsen Sint Michele

Aardstralen lijn door landen en plaatsen Sint Michele

Afbeelding: Op bijzondere kruispunten van aardstralen zouden Kloosters en kerken gebouwd zijn.
 

Het aanhouden van dergelijke richtlijnen/ ontwerpuitgangspunten als aardstralen en wateradres of Feng Shui / Yin & Yang, een eeuwenoude Chinese leer, maakt geen onderdeel uit van onze dagelijkse ontwerppraktijk, en wordt enkel op nadrukkelijk verzoek door ons geimplementeerd. 

 

Heeft u ook bouwplannen?

Wenst u ook dat rekening wordt gehouden gedurende het ontwerp van uw woning met aardstraallijnen en wateraders? Naast nieuwbouw doen wij dit op uw verzoek tevens bij verbouwplannen of renovatieplannen van bijvoorbeeld uw woning, wellness ruimte, retreat centrum, yoga studio of coachingruimte, e.d.

Neem contact met ons op, voor een vrijblijvende kennismaking.

 

Benieuwd naar het ontwerp van een op aardstralen vormgegeven luxe woonvilla? Bekijk hier de villa van 1 miljoen euro aan de Heidijk te Vlijmen.

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive