Architecten gilde blog
Projectplan architect + Ontwerpwedstrijd Walpoort Den Bosch

Ruimte voor ideeen, Walpoort Den Bosch

Projectinitiatie: ‘Het Hof maken’

De gemeente ‘s-Hertogenbosch heeft voor de locatie, omsloten door de Walpoort, het Hofje van Koolen en de Molenstraat een aankoop- en ontwerpwedstrijd per inschrijving opgezet met als doel de kwaliteit van de bestaande bebouwing en daarmee de directe omgeving te verbeteren.

Pieter Maurer – architect | eigenaar  ArchitectenGilde ’s-Hertogenbosch – heeft een Projectplan met projectvisie en bieding gedaan op de locatie Walpoort 3 te Den Bosch. Onder de passende titel ‘ruimte voor ideeën’ biedt de gemeente ’s-Hertogenbosch deze bijzondere plek te koop aan. Deze plek ligt midden in het gebied Uilenburg in het centrum van Den Bosch.

Om een kwalitatief hoogwaardige invulling te realiseren binnen het stedelijk weefsel, is vanaf het begin Will Groothuysen – stedenbouwkundige AvB bij Ur2d ’s-Hertogenbosch – bij de projectinitiatie betrokken.
Door een mix van functies wordt een levendig binnengebied gecreëerd. Zo zijn er een drietal woningen gepland, allen met eigen inpandige garage en bergruimte: een stadswoning, een appartement en een bovenwoning voorzien van B&B-gastenkamer. Op de begane grond is een bedrijfsruimte gepland voor bijvoorbeeld een Galerie-atelier met tearoom. Ook is de mogelijkheid aanwezig de bovenwoning volledig als B&B in gebruik te nemen, zodat 3 gastenkamers aanwezig zijn. Het beheer zou dan gedaan kunnen worden door de galeriehouder op de begane grond. Het geheel wordt als vastgoedinvestering gerealiseerd en te huur aangeboden.
Half december zal duidelijk worden of we uitvoering kunnen geven aan het ontwerpvoorstel. Hiertoe willen we in nauw overleg met de gemeente onze initiatie tot een definitief plan uitwerken, om zo spoedig mogelijk tot realisatie over te gaan.

Het projectplan kent een mix van functies, welke zijn voorzien van link met extra informatie:

Galerie-atelier-tearoom, met bovenwoning en B&B gastenkamer

Appartement, met daaronder de gezamenlijke parkeervoorzieningen

Stadswoning aan de Walpoort, als markering van de entree van het Hofje van Koolen

 

De uitwerking van de gehele gebiedsinvulling met inrichting van het openbare domein treft u hier aan:

Stedenbouwkundig gebiedsmodel het ‘Hofje van Koolen’ in de Uilenburg, te Den Bosch

 

Voor meer informatie over dit project kunt u contact met ons opnemen.

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive