Landelijke stijl
Ontwerp Boerderij
Architecten gilde blog
ontwerp Boerderij Rieten Rieten dak Houten gevel Rieten dak Houten gevel ontwerp Boerderij Rieten Woonboerderij Woonboerderij
Architecten gilde blog

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Wijk en Aalburg (gemeente Aalburg, Noord-Brabant)

Medewerkers

architect ir. Pieter Maurer (MSc.) | Den Bosch

Ontwerp

2013

Realisatie

2014

Woonboerderij, het landelijke buitenleven!

Het binnen- en buitenleven gaan in deze woonboerderij in elkaar over. (Wijk en Aalburg)

De woonkwaliteit van landelijk wonen wordt in grote mate bepaald op de wijze waarop het binnen- en buitenleven in elkaar over gaat. Met speciale aandacht voor de wijze waarop daglicht de woning binnen valt, en de ruimtelijk beleving van de binnenruimte.

Veranda met buitenhaard.

De veranda, onder het rieten dakoverstek, vormt zo een overgang van binnen naar buiten en vice versa. De houthaard in de veranda creëert sfeer en warmte, op de momenten dat het wat frisser wordt.

Volglas Serre.

De volledig glazen serre vormt een weldaad aan daglicht én zonlicht. Een ideale plek om te verblijven wanneer het buiten nog fris is, terwijl de zon doorbreekt. Deze serre vormt een verlenging van de leefkeuken. In de zomermaanden vormt de veranda de verlenging van de leefkeuken, terwijl ook de boerderij een koele eetruimte faciliteert.

Boerderij, sober materiaalgebruik.

De boerderij heeft diverse traditionele kenmerken, welke op verfrissende wijze zijn samengebracht. Het sobere materiaalgebruik, zoals een rieten dak, houten geveldelen, en schoon metselwerk, geeft de woning een ingetogen uitstraling. De zorgvuldig uitgewerkte detaillering, zonder onnodige verstoringen, dragen bij aan de rust die het uitstraalt.

Duurzaam door daglichtsimulatie

Door simulatie van de lichtinval, ontwerpen we op uiterst duurzame wijze. Van zonsopkomst tot zonsondergang, brengen we daglichtinval én zonlichtinval in beeld. Het resultaat is dat in de winter en het voor- en najaar zonnewarmte wordt benut om de woning op te warmen. In de zomermaanden wordt zonlichtinval beperkt, om oververhitting tegen te gaan. Dit bespaart stookkosten in de winter en koelenergie in de zomer. Meer informatie over: zonlichtsimulatie.

Interieur met ruimtelijke beleving.

Het interieur is opgebouwd rondom een eikenhouten draagstructuur, die boerderijen zo kenmerkt.

Naar: Interieurontwerp van deze Luxe Woonboerderij, met serre, veranda en patiotuin.

Idyllisch leven, in een luxe woonboerderij…

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive