Architecten gilde blog
Indelingsplan bouwkavel “Boerenhof” te Leusden.
Massastudie achterzijde omsloten boerenhof
Visualisatie massastudie indelingsplan bouwkavel toekomstige woonboerderij te Leusden

 

Massastudie indelingsplan bouwkavel

Voorafgaand op het architectonisch ontwerp voor deze nieuwe woonboerderij met bijgebouwen te Leusden hebben we een massastudie opgesteld. Deze massastudie geeft een impressie van de bouwvolumes die op de kavel worden gerealiseerd.

Kwaliteit toevoegen

Tijdens dit vooronderzoek hebben we de verschillende bouwmogelijkheden gevisualiseerd. Met als doel waarde in de vorm van woonkwaliteit toevoegen.

Boerenhof

Voor deze landelijk gelegen woonboerderij aan een natte natuurparel, hebben we door realisatie van een zogenaamde boerenhof een intiem binnengebied gecreëerd. Dit binnengebied vormt het hof dat omsloten is door de woning, schuur een bijgebouw. Een heerlijke plek om beschutting en optimale privacy te vinden.

Daglichtinval en zonlichtinval

De bezonningsstudie maakt inzichtelijk op welke positie de serre, veranda en ramen worden gerealiseerd. Alle instellingen worden gekoppeld aan een lokaal weerstation, voor een reële weergave. Door rekening te houden met de verschillende seizoenen creëren we dé ideale woonboerderij in het buitengebied van Leusden. Een woning waar het goed wonen is.

 

Momenteel werken we hard aan het architectonische ontwerp voor deze woonboerderij met bijgebouwen.

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive