Architecten gilde blog
Gevlinderde monoliete Betonvloer

Een gevlinderde vloer is een “spiegelgladde” afwerking van een in het werk gestorte betonnen vloer. Deze vloeren zien we meestal terug in bedrijfshallen, maar ook steeds vaker in kantoren en woningen.

Gevlinderde betonvloer ingezaagd

Betonvloer gevlindert, met inzagingen in tegelpatroon alsof het grote tegels zijn.

Constructieve vloer als zichtwerk.

Door de constructieve betonvloer te vlinderen verkrijgt deze een vlakke en gladde eindafwerking.

Aangezien grote oppervlakten krimpscheuren kunnen opleveren worden betonvloeren ingezaagd. Deze sneden vormen de dilataties in de vloer. Door de dilataties in afmetingen van grote tegels te zagen, verkrijgt de betonvloer een luxere uitstraling. Het lijkt immers net alsof enorm grote tegels zijn toegepast.

Betonvloer tegelpatroon

Betonvloer met inzagingen in tegelpatroon

 

Kostenindicatie betonvloer

Betonvloeren zijn qua prijs interessanter nadien de ruimtes groter zijn. Aan de hand van onderstaande factoren kan je zelf uitrekenen hoeveel een gevlinderde (op z’n Belgisch) gepolierde vloer kost:

 

impregneren

Om de betonvloer te beschermen wordt de afwerkingslaag vaak geimpregneerd. De prijs hiervan schommelt rond de 8 euro per vierkante meter.

Gewenste kleur

Wens je af te wijken van de standaardkleur van beton dan zullen kleursupplementen toegevoegd moeten worden aan de mix. De prijs hiervan schommelt tussen de 2 en 5 euro per vierkante meter, afhankelijk van het gewenste kleur.

oppervlakte

Hoe groter de oppervlakte, hoe goedkoper de gemiddelde prijs van gegoten beton zal zijn. Dit is voornamelijk omdat het huren en installeren van machines de meeste tijd in beslag nemen. Het gieten en polieren gebeurt vrij snel waardoor grote vloeren even snel klaar zijn als kleinere vloeren

Aantal hoeken en moeilijk bereikbare plaatsen

Moeilijk te bereiken plekken kunnen helaas niet machinaal gebeuren waardoor het manueel werk een pak langer zal duren. Heb je een kleine woning met veel kamers dan mag je rekenen op een gemiddelde prijs van 150 euro. Eens je aan een totale oppervlakte zit van 150 vierkante meter met grote, rechte kamers mag je rekenen op een gemiddelde prijs van 40 euro per vierkante meter.


 

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive