Architecten gilde blog
DUOkoop is duurkoop.

De belasting op erfpachtgrond naar 21 procent BTW.

De DUOkoop regeling, waarbij de grond in eerste instantie (nog) niet wordt gekocht, is per 1 januari 2015 fors duurder.  De belasting wordt dan immers verhoogd naar 21 procent BTW. Koop je later alsnog de erfpachtgrond, dan kun je nogmaals belasting betalen.

Diverse ontwikkelaars bieden DUOkoop aan. Je financiert de woning middels een hypotheek waarover je maandelijks rente en aflossing betaald. Daarnaast betaal je maandelijks pachtgeld aan de Grondbank die feitelijk eigenaar is van de grond met jouw huis als onderpand. Deze pacht stijgt jaarlijks en wordt dus steeds duurder. Wanneer je de grond later alsnog wilt kopen betaald je daarover 21 procent BTW, terwijl de overdracht naar de grondbank en het beheer reeds geld heeft gekost.

Bouwen in eigen beheer, de voordeligste optie

Bouwen in eigen beheer, samen met de architect is in werkelijkheid een aantrekkelijk alternatief. Met de architect-financiert-mee® mogelijkheid bouw je met volle eigendomsrechten! De architect-financiert-mee® regeling creëert meerwaarde door kwaliteitsbewaking van ontwerp tot en met het bouwtoezicht. De architect-financiert-mee® regeling is risicodragend, dit creëert een gezamenlijk belang voor de lange termijn.

 

Wat maakt DUOkoop duur?

DUOkoop is een initiatief van de Nationale Grondbank N.V. waarin beleggers en investeerders deelnemen met als doel winst maken zonder daadwerkelijk een bijdrage te leveren in de reële economie.

– de Nationale Grondbank N.V. | Nederlandse Inflatie Obligatie DUOkoop is duurkoop

  Interesse in deze brochure uit 2014, stuur een e-mail! (op verzoek van DNGB d.d. 8-1-2018 link verwijderd )

– Vastgoedmarkt | 21% BTW op erfpachtgrond

– DUOkoop? Lees met name de reacties onderaan dit artikel.

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive