Architecten gilde blog
Ontwerpen en bouwen volgens het BIM systeem.

De meest ingrijpende procesinnovatie in de bouw, wij ontwikkelen, ontwerpen en werken plannen uit volgens de BIM systematiek. BIM wordt zoals de titel al aangeeft, gezien als de meest ingrijpende procesinnovatie in de bouw van de afgelopen jaren. Het grote voordeel is dat een gebouw volledig 3D wordt getekend, binnen een uitgebreide database. De constructeur, installateur en de aannemer vullen het 3D-database model aan met de benodigde informatie, waardoor een consistent gebouwontwerp ontstaat. BIM_model_Revit_Kantoor_onwerp_duurzaam_kasdak_glazengevel

Doordat binnen één model wordt gewerkt, wordt inzicht geboden in de verschillende disciplines. Dit betekend dat de kans op bouwfouten worden beperkt, en faalkosten worden teruggebracht.

De gemiddelde faalkosten in de bouw bedraagt ca. 7% van de bouwkosten. Hier valt daarom nog een aanzienlijke besparing te behalen. Door het ontwerpproces volgens de BIM systematiek te realiseren worden de faalkosten en daarmee de bouwkosten teruggedrongen.

Volledig 3D tekenen, is een ander voordeel van BIM. Deze 3D tekensystematiek maakt een gebouw voor onze opdrachtgevers en de mensen op de bouwplaats inzichtelijk. Geen platte tekeningen, maar perspectieven van het bouwwerk dat een visualisatie oplevert die de werkelijkheid benadert. Op deze manier kan iedereen zich beter inleven in het toekomstige gebouw. Compleet met materiaalgebruik en zonlichtinval volgens de opgegeven periode. Daglichtinval binnen het gebouw maken wij op deze wijze zichtbaar, wij ontwerpen op deze wijze belevenswaardige gebouwen. Ook kan een gebouw opengewerkt worden weergeven, zodat de constructie zichtbaar is. (zie bovenstaande afbeelding)

ArchitectenGilde tekent sinds 2003 op intelligente wijze, namelijk volgens het Bouw Informatie Model Revit (Autodesk Software)  We waren daarmee de tijd al ver vooruit.

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive