Architecten gilde blog
Bouw eerste woning Waterfront De Veene van start.

Eerste woonvilla’s verrijzen aan Waterfront De Veene aan de Maas.

Na jarenlange voorbereiding is het heugelijke feit van de eerste paal nu echt een feit. Daarmee is de bouw van de eerste woonvilla gelegen aan de Maas van het project Waterfront De Veene in het Land van Heusden en Altena officieel van start gegaan.

20180314 PANOrama eerste paal Waterfront De Veene te Veen

20180314 PANOrama eerste paal Waterfront De Veene te Veen

Panoramafoto: Waterfront De Veene aan de afgedamde Maas in ‘t Land van Heusden en Altena.

 

Deze luxe villa is de eerste van 26 woningen die er worden gerealiseerd. De bouw van deze woonvilla volgt u hier…De kenmerkende Waterfront stijl, waarin natuurlijke materialen en een connectie met het water de belangrijksten uitgangspunten vormen, begint hiermee vorm te krijgen. Een unieke locatie waar wonen met vakantiegevoel samen komt.

Het villapark krijgt een ruime opzet om een gemeenschappelijke binnenhaven met veel groen, insteekhavens aan de kavels en bovenal individuele woningen onder architectuur ontworpen. Zoals ook deze eerste woning Waterfront De Veene van de hand van ArchitectenGilde. Architect Pieter Maurer tekende voor het ontwerp van deze woonvilla met allure. De witte dakbelijning en wit omkaderde leefkeuken vormen de frisse accenten van deze woonvilla. Natuurlijk materiaalgebruik ligt aan de basis als een rieten dak en eikenhouten gevelkolommen met grote glazen puien direct onder de kap dragen bij aan een heldere structuur. Op de begane grond zijn de eikenhouten kolommen met gevelmetselwerk en puien ingevuld om zo voldoende privacy en lichtinval te waarborgen. De oriëntatie op het water en veranda onder het dakoverstek dragen bij aan een fijne woonbeleving en een rustige uitstraling.

Eerste Villa in aanbouw Waterfront De Veene te Altena 2120x1172

Eerste Villa in aanbouw Waterfront De Veene aan de afgedamde Maas in het Land van Heusden en Altena.

Visualisatie: Woning aan Waterfront De Veene welke momenteel in aanbouw is.

 

Om de kwaliteit van deze bijzondere ontwikkeling te waarborgen is er een beeldkwaliteitsplan van toepassing en kunt u samen met een architect vorm geven aan uw woning.

Er zijn nog enkele kavels te koop, voor meer informatie www.waterfrontdeveene.nl

 

PERSBERICHT   # Eerste woning Waterfront De Veene

 

Aanbrengen boorpalen maart 2018

De boorstelling is hier bezig met het aanbrengen van een boorpaal ofwel mortelschroefpaal. Met een grote boor/schroef wordt een diepe schacht in de grond geboord. Eenmaal op diepte wordt vervolgens onder druk beton door de centerbuis aangebracht. Gelijktijdig wordt de boor/schroef omhoog gedraaid. Terwijl de boorstelling met de volgende paal begint wordt de centerstaaf aangebracht en de wapeningskorf.

Aanbrengen boorpalen mortelschroefpalen wapeningskorf centerstaaf

Aanbrengen boorpalen mortelschroefpalen wapeningskorf centerstaaf

 

Ontgraven kelder 26 maart 2018

De kelder wordt ontgraven, waardoor het aanlegniveau van de kelder zichtbaar wordt. Het naastgelegen Maaswater ligt net onder het ontgravingsniveau van de keldervloer. Eventueel grondwater afkomstig uit de bovenlaag wordt weggepompt om zo een mooie droge werkvloer te creëren. Nadat de palen zijn gesneld, zal de vloerisolatie worden aangebracht waar vervolgens de keldervloer-wapening op wordt aangebracht zodat de beton gestort kan worden.

Grondwerk ontgraven kelder te snellen boorpalen

Grondwerk ontgraven kelder te snellen boorpalen

 

 

Volgende: Keldervloerwapening, keldervloer

De kelder wordt ligt gereed om gestort te worden en de aangebrachte wapening zal door ons worden gecontroleerd.

 

 

 

 

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive