Architecten gilde blog
Aannemingsovereenkomst particuliere (kavel)bouw

Het bouwen van een woning, wellicht de grootste uitgave in je leven!

Van ontwerp tot realisatie van uw woning, met de architecten en adviseurs van ArchitectenGilde betekend ontzorgd worden!

Tijdens de aanbesteding van uw woning wijzen wij u op de extra zekerheden die BouwGarant of WoningBorg te bieden heeft.

Wanneer wij het ontwerp van uw woning hebben gerealiseerd, bieden wij u desgewenst de juiste zorg tijdens de aanbesteding en aannemerskeuze én gedurende het bouwproces. De eindoplevering van uw woning wordt zo een feestelijk moment, waarop u onbezorgd kunt gaan genieten van uw toekomstige woning!  Daarom ondersteunen wij u door realisatie van bouwcontroles tijdens de bouw. Dit zijn controlemomenten achteraf: na realisatie van de werkzaamheden toetsen wij of dit juist is uitgevoerd. Of desgewenst controlemomenten vooraf: in dat geval controleren wij de werktekeningen van leveranciers van de aannemer, welke wij in ons 3D-model laden en nalopen op juistheid. Dit voorkomt bouwfouten nog voordat de productie in gang is gezet!

Een BouwGarant of WoningBorg aannemer biedt extra voordelen en zekerheden. Het overwegen waard!

 

Een aannemingsovereenkomst, onder welke voorwaarden?

Indien opdrachten niet onder BouwGarant vallen wordt de overeenkomst bij voorkeur uitgevoerd conform de voorwaarden AVA 2013 welke gebruikelijk zijn in de (particuliere) bouw.

 

BouwGarant of WoningBorg?

Woningen tot een bedrag van 750k incl. BTW vallen in principe binnen de BouwGarant regeling. Om woonvilla’s onder Bouwgarantte kunnen realiseren vanaf 750k incl. BTW  dient BouwGarant óf een uitzondering te maken, óf de aannemer dient de offertes op te delen in een tweetal offertes:

Bouwgarant deel I

  • Ruwbouw: wind en waterdicht = tevens minimale eis BouwGarant, dus buiten helemaal klaar, binnen ruwbouw.

Bouwgarant deel II

  • Afbouw: binnen timmerwerk, stucwerk, tegelwerk, schilderwerk, elektra afgemonteerd,  … = sleutelklaar (vloeren, wanden, plafonds/daken voorzien van eindafwerking; installaties afgemonteerd in in bedrijf gesteld; sanitair geinstalleerd.) dus opdrachtgever kan de woning zo betrekken.

 

Bij Kavelbouw (o.a. vrijstaande woning) geldt bij dat bij een overeenkomst met BouwGarant de Aannemingsovereenkomst Kavelbouw met algemene voorwaarden en toelichting van toepassing is.

 

 

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive