Architecten gilde blog
Uitbreiding Hotel Verhoeven te Uden

Hotel Verhoeven gaat uitbreiden van 19 naar 54 kamers, waarvan een tweetal luxe suites met uitzicht over de Markt. Architect ir. P.Maurer van ArchitectenGilde heeft het nieuwe gebouwdeel aan de Neringstraat ontworpen. Het bestaande hotel aan de Markt wordt voorzien van een extra bouwlaag waar een tweetal luxe suites worden

gerealiseerd met uitzicht over de Markt.
Een unieke locatie, midden in het bruisende centrum van Uden.

De hoteluitbreiding aan Neringstraat krijgt een eigentijdse invulling van oude en nieuwe elementen. De traditionele bouwmassa van twee bouwlagen en kap, heeft een menselijke maat. De groene gevel met erker en Frans balkon, geeft het geheel een romantiserende werking, en leent zich uitstekend voor een balkonserenade. De meeste hotelkamers zijn voorzien van openslaande balkondeuren met veel daglichtinval.

De nieuwbouw aan de Neringstraat en het bestaande hotel met de toekomstige extra bouwlaag, worden door middel van een loopbrug met elkaar gekoppeld. Hierdoor zijn ook de bestaande kamers direct vanuit de lift bereikbaar. Op de begane grond is en congresruimte voorzien. Deze ruimte wordt bijvoorbeeld verhuurd voor bedrijfspresentaties en cursussen. Vanuit het restaurant worden lunches en diners verzorgd.

Tussen het bestaande hotel en de nieuwbouw is een ommuurde patio voorzien. Vanuit de congresruimte en de brasserie is de patio bereikbaar. Vooral in de zomermaanden zullen de patio en het terras tot hun recht komen.

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive