Architecten gilde blog
Staalconstructie: bouwen over bestaande bebouwing

Nadat de staalconstructie was geplaatst op de nieuwe fundering, zijn in korte termijn de kozijnen gesteld, de binnenwanden en de schoorsteen opgemetseld en is de kapconstructie gerealiseerd. De woning is inmiddels wind en waterdicht. Inmiddels wordt begonnen aan de installatie en de binnenafwerking, parallel hieraan wordt de buitengevel bekleding uitgetimmerd. Rond de jaarwisseling zal de woning worden opgeleverd.

Achtergevelaanzicht volledig glazen pui antraciet kozijn

Werk in uitvoering: Achtergevel volledig glas met tuindeuren, gevelkozijnen antraciet

Overbouwing bestaande bungalow, vlakke keramische pan

Werk in uitvoering: vlakke keramische dakpannen dekken

Bouwbord ArchitectenGilde Visualisatie Woning

Werk in uitvoering: Fakro dakramen monteren op het dak

Torenkraan montage Fakro dakramen, woning Kerkwijk Zaltbommel

Werk in uitvoering: dakraam in torenkraan

Veranda met buitenhaard in gemetselde schoorsteen

Werk in uitvoering: realisatie dak

Glazen gevel met tuindeuren, zicht in tuin door architect te 's-Hertogenbosch

Werk in uitvoering: Achtergevel volledig glas met tuindeuren.

 

Bestaande onttopte bungalow, nieuwe fundering, opbouw staalconstructie

Enkele gevels van deze semi-bungalow zijn blijven staan. De bestaande woning blijft daardoor zichtbaar. De herinnering aan de woning die opa ooit bouwde blijft bestaan!

Rondom de bestaande woning is door Pennings Bouw uit Zaltbommel een nieuwe fundering aangelegd, die het nieuwe bouwdeel gaat dragen. Hierop is vervolgens de vloer van de aanbouw gelegd.

Afbeelding: Bestaande bebouwing en nieuwe onderbouw in aanbouw.

 

Hier wordt meer dan enkel een aanbouw gerealiseerd! De complete bungalow wordt overbouwd en uitgebreid tot de maximale bouwinhoud die het bestemmingsplan middels een binnenplanse vrijstellingsprocedure mogelijk maakte! De bungalow wordt getransformeerd in een landelijke woning.

Afbeelding: Onderbouw in uitvoering.

 

In een dag tijd is vervolgens de staalconstructie en de verdiepingsvloer geplaatst. De woning krijgt vorm!

Afbeelding: Staalconstructie geplaatst op de onderbouw.

 

De kanaalplaat vloer is opgelegd op zogenaamde hoedliggers. De liggers en de kanaalplaat liggen daardoor in één vlak, en steekt dus niet onder de kanaalplaat uit. Deze constructie wordt voornamelijk binnen de utiliteitsbouw gebruikt.

In de zijgevel is de staalconstructie geschoord door middel van windverbanden. In het vlak van de voor- en achtergevel verzorgt een portaalconstructie de benodigde stabiliteit.

Als vervolgstap zullen kozijnen gesteld worden. Nadat de gordingen en de dakplaten met panlatten zijn aangebracht wordt het dak met een vlakke keramische pan gedekt. De aannemer zal vervolgens de met de buitenwanden aanvangen.

 

Kleurenstaat volgens opgave architect:

Realisatie: Woning Molenstraat te Kerkwijk, gemeente Zaltbommel.

Kleuren kozijnen nieuwe gebouwdeel en bestaande gebouwdeel, houten gevelbekleding, hemelstuk Western Red Cedar, architect 's-Hertogenbosch Den Bosch

Foto: Western Red Cedar (betimmering veranda), houten gevelbetimmering, kozijnen bestaand zwartgrijs (RAL7021) en nieuw deel helderwit (RAL9010).
 

 

Nieuwe bouwdeel:

Cape Cod Gevelbetimmering volgens standaard kleur Black leverancier, code 90010. Deze profielen hebben een kleur die richting RAL 7021 (zwartgrijs) RAL9011 (grafietzwart) gaat.

Kleurkeuze kozijnen, ramen en panelen in kozijnen, RAL 7021 (zwartgrijs) RAL9011 (grafietzwart).

De hemelbetimmering van de veranda en het dakoverstek wordt uitgevoerd in naturel Western Red Cedar. Hierdoor ontstaat een warme materiaalbeleving die contrasteert met de zwartgrijze grafietzwarte gevelbekleding.

Metaalwerk; Aluminium lekdorpels, hekwerk/balustrade Frans balkon: RAL7021 (zwartgrijs) (ijzerwerk buitentoepassing galvaniseren en vervolgens poedercoaten)

Bestaande bouwdeel:

Kleurkeuze kozijnen, ramen en de voordeur, RAL9010 (helderwit) (optioneel RAL9022 (grijswit) indien bijvoorbeeld de oude rolluiken worden teruggeplaatst)

 

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive