Architecten gilde blog
HomeLab 2050 uw woning klaar voor de toekomst

HomeLab 2050 uw woning klaar voor de toekomst.

Een woning met minimaal energieverlies kent een minimaal energieverbruik. Aan de basis hiervan ligt een comfortabel en gezond leefklimaat. Ondersteund door installaties die stabiliteit genereren en een overschot aan energie realiseren. Een ontwerpwijze waarvan de toe te passen materialen steeds voordeliger worden. Door een slimme ontwerpmethode zorgen we ervoor dat uw woning voorbereid is op de toekomst, en aansluit bij uw levensfase.

HomeLab2015 Home2050 Orange Goes Green Energie woning

Homelab 2050 vs. EnergyNL2050, bron KIVI

Nieuw ontworpen woningen dienen te voldoen aan de norm 0,4 van de Energie Prestatie Woningen. (EPW)  Onderstaande afbeelding geeft inzicht in de maatregelen die hiervoor momenteel door ons worden toegepast.

 

Duurzame woning volgens EPC energie besparing

Afhankelijk van de oriëntatie van een woning, de mate van gewenste comfort én het beschikbare budget in verhouding tot de (verhoogde) duurzaamheidswens worden passende keuzes gemaakt.

ArchitectenGilde realiseert woningen met een EPW = 0

Woningen met een Energie Prestatie Woning van 0 (nul) kunnen de adviseurs van ArchitectenGilde binnen al hun ontwerpen, die met oriëntatie op de zon zijn ontworpen, realiseren. Dit betekend dat de woning evenveel energie produceert als de woning zelf verbruikt. Hiermee zijn we voorbereid op de toekomst van de woningbouw.

Energie nul-op-de-meter woningen

Een woningontwerp voor nul-op-de-meter woningen gaat een stap verder én ook deze wens vult ArchitectenGilde voor haar klanten in. Deze woningen produceren extra energie zodat ook het huishoudelijke gebruik als wasmachine, de stofzuiger en de TV zelf wordt opgewekt. Het zijn praktisch zelfvoorzienende woningen, met meestal nog wel een aansluiting op het net om pieken en dalen in de energievoorziening op te vangen. Per saldo zal de energiemeter over het jaar gezien een nul-verbruik aangeven.

 

Duurzaamheidsambities? Neem vrijblijvend contact op met ArchitectenGilde.

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive