Architecten gilde blog
Architecten gilde blog

Opdrachtgever

Van der Vleuten / Van Santvoort

Locatie

Nuenen

Medewerkers

ir.ing. Pieter Maurer

Ontwerp

Realisatie

villa’s te Gulberg

6 villa’s te Gulberg (Nuenen)

Midden in het landgoed Gulberg, met een bosrijke omgeving en een grote waterpartij, vormen deze ruim bemeten villa’s een hechte woongemeenschap.

Deze villa’s zijn geïnspireerd op architectuur uit de jaren 30, met een schilddak voorzien van grote dakoverstekken en antraciet kleurige pannen. Het wit gekeimde metselwerk contrasteert met het dak en de bosrijke omgeving. De witte gevels doen fris aan, en vormen met elkaar een eenheid.
De compositie van de villa’s bestaat uit drie verschillende woningvarianten, die een woongemeenschap van zes villa’s aan de waterpartij vormen. Elke woningvariant wordt eenmaal gespiegeld uitgevoerd.

 

Jaren 30 stijl met kap

De meest bekende jaren ’30 bouwstijl kenmerkt zich onder andere door grote dakoverstekken, variërende dakgoothoogten, betonaccenten en metselwerkversieringen. Het metselwerk bestaat meestal uit een donkerrode steen, waalformaat of platter, en geaccentueerde lintvoegen (b.v. verdiept en donker)

ArchitectenGilde heeft verschillende woningen in de jaren 30 stijl gerealiseerd.

 

Cubistische jaren 30 stijl

Daarnaast kennen we ook de cubistische jaren 30 woning, welke volgens het “nieuwe bouwen” van architect Jan Wils en Co Brandes en Jan Duiker, maar ook van J.J.P.  Oud.

 

Woningoverzicht portfolio ArchitectenGilde.

 

keimen

Keimen is de afwerking op bijvoorbeeld beton en metselwerk met een mineraalverf (silicaatverf) die zeer goed hecht op de ondergrond. Een gekeimde gevel heeft een mooie matte kelkachtige uitstraling en in verschillende kleuren leverbaar. Een gekeimde gevel is zeer dampopen, waardoor de gevel en de verf als het ware blijft ademen. Hierdoor bladdert de verf niet, wat een groot voordeel is ten opzichte van een traditioneel geschilderde gevel.

 

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive