Architecten gilde blog
Architecten gilde blog

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Zaltbommel

Medewerkers

ir.ing. Pieter Maurer

Ontwerp

2004-2007

Realisatie

na verkoop

Historiserende binnenstadwoning

Historiserende binnenstadwoning (Zaltbommel)

De historische binnenstad van Zaltbommel is een beschermd stadsgezicht. Binnen deze context hebben wij in de Nonnenstraat een historiserend ontwerp gerealiseerd voor een royale stadswoning.

Parcellering
Deze woning sluit qua bouwhoogte en architectonisch voorkomen aan bij woningen in de directe omgeving. Door de relatief smalle woningbreedtes van de omliggende woningen is besloten tot parcellering van de voorgevel. Hierdoor oogt de woning als twee smalle woningen, maar is het feitelijk één royale stadswoning.

Aan de achterzijde is de woning voorzien van een patio, met de mogelijkheid van parkeren op eigen terrein, of in de berging/garage. Op de berging/garage is het dakterras voor de eerste verdieping gerealiseerd. De woning heeft tevens de mogelijkheid tot realisatie van een praktijkruimte aan huis.

Proces
Op deze locatie bleken twee bestemmingsplannen van toepassing te zijn. Op één van de twee bestemmingsplannen was vrijstelling noodzakelijk. Doordat diverse omwonenden moeite hadden met de nieuwe ontwikkeling, zijn veel bezwaren binnengekomen. Daarom is voor dit project een bezonningsonderzoek opgesteld, een ruimtelijke onderbouwing en een planschaderisicoanalyse. Door een zorgvuldige werkwijze, waarbij vanaf het begin de belangen van derden zijn meegewogen, bleken alle bezwaren niet steekhoudend. De bouwvergunning is daarom verleend.

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive