Architecten gilde blog
Architecten gilde blog

Opdrachtgever

Hotel-Restaurant Verhoeven

Locatie

Uden

Medewerkers

ir.ing. Pieter Maurer

Ontwerp

2009-2010

Realisatie

2011-2012

Hotelrestaurant uitbreiding

Uitbreiding Hotel-Restaurant Verhoeven (Uden)

Door realisatie van een schilddak op de bestaande 3-laagse bebouwing wordt een evenwichtiger straatbeeld gecreƫerd. De dakverdieping vormt daarmee en bekroning op de bestaande bebouwing. Gelijktijdig zal de gevel schoon gemaakt worden, en zullen de betonbanden en de kozijnen antraciet geschilderd worden. Hierdoor krijgt het pand een stijlvolle uitstraling, dat aansluit bij de functie als hotel-restaurant die het vervult.
Om deze reden hebben we tevens het voorstel gedaan om het grote biermerklogo te vervangen door een strak en rustig vormgegeven logo van het bedrijf.

Kroonlijst
Extra aandacht is daarnaast besteed aan de kroonlijst, welke bovenop de bestaande betonband komt. De kroonlijst zal in koper worden uitgevoerd, zodat een eenheid ontstaat met de bestaande serre. De koperen kroonlijst, en de antraciet geschilderde betonbanden en kozijnen contrasteren daarmee mooi met het lichtkleurige genuanceerde metselwerk
Ook de dakkapellen zullen in koper uitgevoerd worden.

Dakisolatie
Door realisatie van de dakverdieping ontstaan extra hotelkamers. Het bestaande platte dak zal als zoldervloer gaan fungeren. De nieuwe dakconstructie vormt de nieuwe buitenschil die van goede isolatie is voorzien. Het hotel zal daardoor een betere isolatiewaarde krijgen en duurzamer zijn.

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive