Architecten gilde blog
Architecten gilde blog

Opdrachtgever

Zakelijk

Locatie

Uden

Medewerkers

ir.ing. Pieter Maurer

Ontwerp

2010

Realisatie

2012

Hotel Uden

Hotel Uden (Uden-centrum)

Binnen de bestaande context zal dit nieuwe hotel gerealiseerd worden. Het is een eerste aanzet tot revitalisering van dit binnengebied in het centrum van Uden.
Het hotel heeft een traditionele indruk, met een metselwerk gevel en een pannendak. Hierdoor sluit het goed aan op de omgeving. Door bijzonder materiaalgebruik als voegloos metselwerk, een groene gevel en een doorgaande dakrand, doet het gebouw moderner aan.
De erker met daarboven een Frans balkon, geplaatst in de groene gevel geeft het gebouw een romantische sfeer. De kamers in de zijgevel zijn voorzien van Franse balkons.

De ontsluiting van de hotelkamers gebeurd om het binnengebied. De gevel is hier volledig transparant door toepassing van een vliesgevel. Op deze manier wordt volledig zicht op de levendige terrassen van het binnengebied gecreƫerd.

 

Met de komst van het nieuwe Van der Valk Hotel naar Uden, heeft onze opdrachtgever besloten het hotel niet te realiseren.

Inmiddels is de bestaande bebouwing die aanvankelijk gesloopt zou worden verbouwd tot restaurant. Wellicht dat in de toekomst de plannen weer worden opgepakt.

 

Overzicht bedrijfsbebouwing ArchitectenGilde

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive