Architecten gilde blog
Maximaal uitbouwen en vergroten tot stijlvolle duurzame woning Houten aanbouw met inpandige veranda, zuidelijke orientatie op tuin Aanbouw serre, achterom met doorkijk langs gevel, uitbouw woning d.m.v. houten gevel Aanbouw over twee bouwlagen aan achterzijde woning Ontwerp dakverhoging en upgrade tot ruimte energiezuinige woning
Architecten gilde blog

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Mozartsingel - 's-Hertogenbosch

Medewerkers

architect ir. Pieter Maurer (MSc.) Den Bosch en visuals door
Louise Gutteling (B BE i.o.)

Ontwerp

2008, update 2013

Realisatie

n.v.t

Opwaarderen huis tot stoere stadswoning

Opwaarderen en vergroten huis tot stoere stadswoning (‘s-Hertogenbosch)

Ingegeven door de wens om zowel de woonverdieping op de begane grond als de slaapverdiepingen te vergroten, hebben we een echte stadswoning gecreëerd.

Inventarisatie bouwkundige staat
Door eerst een goede inventarisatie van de bouwkundige staat op te nemen werd als snel duidelijk dat het dak en de achtergevelkozijnen aan vervanging toe waren.

We hebben een ontwerp gemaakt waarbij het dak vernieuwd en verhoogd wordt. Door daarnaast de achtergevel in zijn geheel naar achteren uit te bouwen ontstaan ruimere slaapkamers en extra woonruimte. Door deze ontwerpwijze werden de gebouwdelen die aan vervanging toe waren overbodig. Dit geld kon vervolgens besteed worden aan een nieuwe achtergevel en nieuw dak dat tevens extra ruimte biedt.

Baksteen vs. houten gevel
Door de nieuwe aanbouw in hout uit te voeren hebben wordt aan de tuinzijde een natuurlijke uitstraling gecreëerd. De houten gevel verstrekt het gevoel van buitenleven door natuurlijk en duurzaam materiaalgebruik.

Compleet nieuwe achtergevel en dak
Na realisatie van deze aanbouw heeft de woning een compleet nieuwe achtergevel en dak, beide voorzien van hoge isolatiewaarde en zonwering. Een doordachte ontwerpwijze, biedt op vele vlakken meerwaarde!

Het resultaat is een plan dat een enorme vergroting van het woongenot oplevert, met een duurzaam en economisch grondplan!

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive