woningrenovatie
vernieuwen onderhoud woning
Architecten gilde blog
Horizontale-houten-zonwering-lamellen-Western-Red-Cedar Renovatieplan_woning_architect Dakoverstek-platdak-vernieuwen Aluminium-onderhoudsvrij-zonwering
Architecten gilde blog

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Wandelboslaan, Tilburg

Medewerkers

architect ir. Pieter Maurer (MSc.)

Ontwerp

2013

Realisatie

2013

Nieuwe luxe gevelpui zonwering en dakrand.

Renovatieplan met verbeterde uitstraling! (Tilburg)

Als architect zijn wij ingeschakeld om een nieuwe gevelpui met méérwaarde te realiseren, voordat eenvoudig tot vervanging van het voorgevelkozijn werd overgegaan. Resultaat: een voorgevelaanzicht met meer uitstraling.

Snelle afhandeling bouwaanvraag: De vergunning is binnen 17 dagen door de gemeente verleend!

Een mooi compliment van Welstand:  “De commissie heeft met waardering kennis genomen van het plan”.

Op onze beurt waarderen wij onze opdrachtgever, welke ons het vertrouwen heeft gegeven om functionaliteit en uitstraling binnen deze renovatiewerkzaamheden te mogen combineren. Het resultaat is een nieuwe gevelpui met meer comfort en uitstraling.

 

Vaste lamellen, privacy vs. zonwering

Door structurele zonwering, gevelpui zonwering, toe te passen ontstaat een gevelbeeld met dieptewerking, waarin zonwering én privacy wordt gecombineerd. De horizontale Western Red Cedar lamellen worden voor het onderhoudsvrije aluminium kozijn aangebracht. De ramen draaien naar binnen open, zodat de ramen goed te reinigen zijn.

 

Dakrand renovatie

Er wordt een nieuw boeibord aangebracht, geschilderd in antraciet. De dakrand wordt afgewerkt met een zinken afdeklijst met kraal. De onderzijde van het dakoverstek (het zogenaamde hemelstuk) wordt voorzien van Western Red Cedar houten delen. Samen met de lamellen vormt dit een warme en natuurlijke toevoeging op de hardere stenen gevels.

 

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive