Architecten gilde blog
Architecten gilde blog

Opdrachtgever

Vossenhof Interieurs

Locatie

Wijk en Aalburg

Medewerkers

ir.ing. Pieter Maurer

Ontwerp

diverse 2000 / 2002

Realisatie

n.v.t

Winkelruimte Vossenhof

Inleiding diverse winkelruimten Vossenhof Interieurs:

De hoofdvestiging van Vossenhof Interieurs is gelegen in de landelijke omgeving van Wijk en Aalburg. Elke winkel van Vossenhof Interieurs heeft zijn eigen interieurstijl.

Plan uitbreiding winkelruimte te Wijk en Aalburg

In de oude boerderij met bijgebouwen, te Wijk en Aalburg wordt het landelijke interieur gepresenteerd. Hier bevindt zich ook een administratief deel van de onderneming.
Ter uitbreiding van de bestaande winkelruimte is door ons een plan uitgewerkt dat aansluiting zocht tussen de zeer bepalende boerderij en zijn bijgebouwen.
Het gebouw maakt als het ware een gebaar naar deze karakteristieke boerderij.

Terwijl de oude boerderij erg gesloten is en slechts enkele kleinere ramen heeft is de nieuwe bebouwing juist voorzien van grote glasoppervlakten, zonder een confrontatie met de geslotenheid van de boerderij aan te gaan.
Vanaf de straat en boerderij bevindt de aanbouw zich achter een in traditioneel metselwerk uitgevoerde gevel. Enerzijds is de ruimte achter deze gevel een binnenruimte, respectievelijk een buitenruimte. De vervreemding welke hierdoor ontstaat gaat een confrontatie aan met ons bewustzijn, waarbij de buitenruimte als binnen wordt ervaren en omgekeerd. De landelijke omgeving wordt hierdoor als het ware naar binnen gehaald.

Het resultaat is een plezierige en op subtiele wijze aan de buitenruimte gerelateerde winkelomgeving.

Plan uitbreiding winkelruimte te Zaltbommel

Langs de gracht van Zaltbommel, een oude vestingstad tussen de grote rivieren, bevindt zich het Winkelpand van Vossenhof Interieurs.
Voorheen heette deze interieurzaak ’t Binnenhuis totdat Vossenhof Interieurs hier in 1999 hun 3e winkel officieel door Jan des Bouvrie lieten openen.

Gedurende de opening heeft Jan des Bouvrie ons gecomplimenteerd met het resultaat.
Het bestaande winkelpand is voor zeer geringe kosten geheel vernieuwd. Waarbij mede door de kunst van het weglaten een nieuw, overzichtelijk en leesbare interieurzaak is ontstaan.

Het winkelconcept, de wijze van indelen, het materiaalgebruik en het visualiseren van de verschillende geschakelde bouwdelen heeft een zeer variërend resultaat opgeleverd.

De moderne entree waaraan de meubelshops ontsloten zijn, een warme doorloop met een meer klassieke meubellijn, een heldere slaapafdeling en een intieme textielafdeling geven de gevoelsfunctie van de ruimte aan.

Plan uitbreiding winkelruimte te ‘s-Hertogenbosch

Aan de Vuchterstraat in ’s-Hertogenbosch heeft Vossenhof Interieurs haar 2e winkelpand geopend. In 2000 hebben zij de naastgelegen winkelruimte bij de bestaande winkelruimte gevoegd.
Op stijlvolle wijze hebben wij de bestaande klassieke gevelfragmenten een strakke, moderne uitstraling gegeven om zodoende aan het winkelconcept te voldoen. De bestaande etalage en entree partij is qua kleurstelling hierop afgestemd.
Op ruimtelijke wijze vormt de naastgelegen winkelruimte een eenheid met de reeds bestaande winkelruimte. De reeds aanwezige openhaard is daarbij vrij in de ruimte komen te staan.
De materialisering en kleurstelling is hierbij sober, strak en modern gehouden. Door de kleurstelling van het interieur en plaatsing van ruimtelijke elementen kan op eenvoudige wijze een andere sfeer bij elke zithoek gecreëerd worden.

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive