Architecten gilde blog
Architecten gilde blog

Opdrachtgever

De heer en mevrouw Thomaes

Locatie

Oosterhout (Nbr.)

Medewerkers

architect ir. Pieter Maurer (MSc.) Den Bosch

Ontwerp

2008-2009

Realisatie

2009-2010

Interieur Bosrandwoning

Interieur bosrandwoning (Oosterhout)

Deze moderne woning, gebouwd in hedendaagse jaren 30 stijl, heeft lichtinval en zicht op het bos als interieurthema. De plafondafwerking, wandafwerking en vloerafwerking zijn in neutrale kleuren en materialen uitgevoerd. Kleuraccenten zijn binnen het interieur toegevoegd, en dragen bij aan de sfeer en beleving van de ruimte.

Begane grond
Stucwerk plafond is als schuurwerk uitgevoerd, de wanden als vlak en strak stucwerk. Plaatselijk zijn de dieprode bakstenen van de buitenhaard zichtbaar, waardoor de buitenruimte binnen wordt ervaren.
De vloerafwerking is in Braziliaans leisteen uitgevoerd, type Black-Slate. De hoge en dikke plinten werken de overgang tussen de wand en de vloer op een chique wijze af.

Trappenhuis
Het trappenhuis is uitgevoerd als stalen bordessen die in de ruimte hangen. Elk bordes is vanaf de begane grond met een trap aan elkaar verbonden. Elk bordes sluit met een kleine stektrap aan op de verdiepingsvloer. De staalconstructie is uitgevoerd in zwarte poedercoating afwerking, het houtwerk is in meranti uitgevoerd dat is voorzien van opaal-witte lak waardoor de houtnerf zichtbaar bijft.

Badkamer
De badkamer is volledig wit uitgevoerd. De inloopdouche vormt een aparte binnenruimte, die door toepassing van antraciete metrotegels contrasteert de in wit uitgevoerde badruimte. Het geeft de overgang weer naar de meer intieme binnenruimte van de douche die als een gekromde wand de ruimte afbakent.

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive