Architecten gilde blog

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Pastoor Hackenstraat 33b te Sint-Oedenrode

Medewerkers

ir. Pieter Maurer (MSc.),
architect-ingenieur

Ontwerp

2015

Realisatie

2016

Vrijstaande woning met doorlopende dakrand.

Woning met doorlopende daklijn, welke over gaat in de veranda (Sint Oedenrode)

De puntgevel van deze woning is naar de straat gekeerd en is voorzien van markante daklijn. De daklijn loopt door in de goot en verspringt ter plaatse van de schoorsteen. In de achtergevel loopt de daklijn lager door en gaat daar over in het veranda dak.

Veranda en buitenhaard.

De veranda en buitenhaard zijn geïntegreerd in het ontwerp van de woning. Dit geeft een rustig ingetogen beeld. Daarnaast vormt de veranda het verlengstuk van de leefkeuken, waardoor de stap van binnenleven en buitenleven gemakkelijk kan worden gemaakt.

 

 

Oriëntatie ten opzichte van de zon.

De veranda is zodanig gepositioneerd dat de ondergaande zon tot laat in de avond de veranda zonlicht geeft. De buitenhaard biedt aanvullende warmte en een gezellige sfeer. Het bijzondere van deze plattegrond is dat de ochtendzon als de avondzon de leefkeuken binnen komt. Ochtendzon aan het keukeneiland met barkrukken, de avondzon aan de eettafel.Wonen alsof het elke dag vakantie is!

Binnenhaard en buitenhaard.

De binnenhaard en buitenhaard maken gebruik van één schoorsteen. Tevens vormt de schoorsteen een dragende constructie, waardoor de schoorsteen als het ware vrij staat in de gevel. Aan beide zijden bieden glazen gevels zicht op de tuin.

Maatwerk woning

Met een woning op maat integreren we locatiespecifieke eigenschappen in het ontwerp. De ochtendzon en avondzon schijnt op de juiste gebruiksplek die verschilt gedurende de dag of het jaargetijde. Daarnaast houden we rekening met zichtlijnen en daar waar de tuin het meest optimaal tot zijn recht komt.

Een onder architectuur ontworpen woning op maat geeft meerwaarde!

Luxe woningindeling

De woning heeft een bijzondere plattegrond, en biedt daarnaast de nodige functionaliteit. Zo is tussen de leefkeuken en woonkamer een grote schuifdeur voorzien. Op die manier vindt de een zijn rust in bijvoorbeeld de leefkeuken, terwijl de ander voetbal zit te kijken. Terwijl de glazen deur wel het zicht behoud, maar het geluid blokkeert.

Neem contact met ons op, voor een vrijblijvende kennismaking.

 

Opdrachtgevers: Particulier
Bouwlocatie: Pastoor Hackenstraat  5491 CE Sint-Oedenrode
Gemeente: Sint-Oedenrode
Inhoud woning: bruto 844m3
Inhoud bijgebouw: (exclusief)
Kelder: –
Bouwkosten: € X00.000 Euro incl. BTW (raming)
Bouwkosten/m³: € 450-500,- Euro incl. BTW, excl. keuken,
Gebruiksoppervlakte: … m²
Verblijfsgebied: … m²

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive