Architecten gilde blog

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Waterfront De Veene, te Veen, gemeente Aalburg

Medewerkers

ir. Pieter Maurer (MSc.),
architect-ingenieur
Sjoerd te Bogt
assistent architect
Tim van Wolferen
ingenieur

Ontwerp

2017

Realisatie

2018

Stijlvolle Waterfront villa prominent aan de Maas

Waterfront architectuur, natuurlijk materiaalgebruik bijzonder toegepast. (Gemeente Altena)

Een bijzonder chique villa op dé zichtlocatie aan de haven, van Waterfront De Veene.

Het ontwerp kenmerkt zich door een ingetogen én bijzondere ontwerpstijl bij aankomst vanaf de toegangsweg van Waterfront De Veene, tot een statige ontvangst vanaf de ontsluitingsweg van de kavel!

Bouwen op een zichtlocatie als deze vraag om een ontwerp dat zowel openheid als privacy biedt aan de bewoners. Dat zonder concessies te doen aan het uitzicht vanuit de woning.

Bouwplannen?  Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

 

Waterfront architectuur

Wonen aan het water, en aan de haven. Zicht op de Maasdijk en richting de Maas. Natuurlijk en duurzaam materiaalgebruik. Een plek om je thuis te voelen.  in een natuurlijke woon-oase aan het water!

Bijzondere Waterfront architectuur vormgegeven door de architecten van ArchitectenGilde volgens de wensen van haar klant, staat garant voor een uniek woningontwerp!

[…]

Bezonningsstudie

Aan de basis van elk ontwerp dat wij maken ligt een uitgebreid bezonningsonderzoek. Een juiste zonbeleving naar gelang de tijd van het jaar zorgt voor wooncomfort. Ruimten zijn zodanig gepositioneerd dat de ideale zonbeleving plaatsvindt. Zonsopkomst in de woonkamer of oranjerie. De ochtend-, middag- en avondzon in de leefkeuken! En een heerlijke zonsondergang ter plaatse van de Veranda dragen bij aan de ideale woning.

[…]

Privé vs. semi-openbaar

De kavel is zodanig ingedeeld dat bezoekers ontvangen worden op het semi-openbare ontvangstzone, zonder bij een poort langs de weg stil te hoeven staan. De bewoner kan door de elektrische poort het zijerf in alle privacy en veiligheid bereiken en de woning via de zijentree binnengaan. Bezoekers kunnen in de avond bij de voordeur terecht en gedurende de dag via de zijdeur op het zijerf.

Aan de basis van dit ontwerp ligt een praktische veiligheid voor haar bewoners.

[…]

360˚ panorama 

De woning is volledig in 3D ontworpen, en daardoor fotorealistisch gevisualiseerd, zodat deze villa aan het water reeds voor realisatie daadwerkelijk beleefd kan worden. Door diverse interieur 360˚ panorama beelden bieden we een interactief kijkje in de woning, nog voor het gebouwd is!

Exterieur < klik & bekijk de 360˚ panorama >

Van deze onder architectuur ontworpen woning zijn visualisatie bladen gemaakt. Als aanvulling hierop zijn tevens diverse 360 panorama beelden gemaakt, zodat op een meer interactieve wijze de woning kan worden beleefd.

360 Pano exterieur architectuur oprit aankomst woning

360 Pano exterieur architectuur oprit aankomst woning

Ontsluiting van de woonvilla in het midden van de nok met aan weerszijden twee overdekte autostallingen. Via het zijerf en zijentree wordt de woning op z’n dorps ontsloten middels een centraal gelegen toegang. Het zijerf (en achtererf) wordt in de avond afgesloten door de poort voor extra privacy en veiligheid.

360 Pano exterieur architectuur terras pergola huisje

360 Pano exterieur architectuur terras pergola huisje

Aan de achterzijde van de woonvilla welke aan het water is gelegen is een flink terras voorzien, deels middels een veranda-achtige structuur welke door screens kan worden afgesloten voor privacy en zonwering. Tevens is een inpandige veranda met buitenhaard opgenomen.

 

Interieur < klik & bekijk de 360˚ panorama >

360 pano interieur woonkamer eikenhout schoorsteen

360 pano interieur woonkamer eikenhout schoorsteen

Woonkamer met aangrenzende study en zicht richting de Maas en Waterfont de Veene. De kademuur zorgt voor extra privacy en tevens een ruimtelijke beleving overdag. Een geïntegreerde schuifdeur maakt het mogelijk de woonkamer en leefkeuken van elkaar te scheiden.

Luxe woonvilla Leefkeuken Oranjerie als wintertuin serre 360 Panorama beeld

Luxe woonvilla Leefkeuken Oranjerie als wintertuin serre 360 Panorama beeld

Woonbeleving vanuit de leefkeuken waar van de ochtendzon, middagzon en avondzon kan worden beleefd maar desgewenst ook kan worden geweerd. De opdrachtgever mag kiezen: vouwramen, schuiframen, of een vaste glazen wand desgewenst met draaikiep ramen met als doel een prettige leefkeuken aan de haven. Onze voordeur is die keuze welke buitenluxaflex mogelijk maakt. Niet alleen regelt deze de lichtinval op fijne wijze, deze bied tevens privacy en zonwering met een chique uitstraling.

Voor de vloerafwerking en keukenmaterialisering is naast een lichte tegel in grootformaat een hardstenen tegel in kleinformaat gevisualiseerd. Definitieve materiaalgebruik wordt in een later stadium definitief bepaald met het opstellen van de matenplannen

360 pano interieur oranjerie kas serre aan huis

360 pano interieur oranjerie kas serre aan huis

De oranjerie als wintertuin óf heerlijke serre grenzend aan de leefkeuken. Hier kun je jaarrond genieten en maakt van deze woonvilla een heerlijke woonplek. De oranjerie vormt tevens een privacyzone naar de leefkeuken, maar ook een klimaatinstrument om de woning op duurzame wijze te verwarmen! Kortom, een optelsom van kwaliteiten.

360 pano interieur entree woonvilla waterfront

360 pano interieur entree woonvilla waterfront

Deze 360 graden panorama toont het middelpunt van de woning: entree’s, oranjerie en leefkeuken + woonkamer zijn vanaf hier direct te overzien en te ontsluiten.

Voorgaande alternatief, met lichte grote vloertegels en transparante deuren

Interne gang als verbindende spil tussen voorentree, zijentree, oranjerie en leefkeuken + woonkamer aan Waterfront de Veene.

Interne gang als verbindende spil tussen voorentree, zijentree, oranjerie en leefkeuken + woonkamer aan Waterfront de Veene.

Deze 360 graden panorama toont het middelpunt van de woning: entree’s, oranjerie en leefkeuken + woonkamer zijn vanaf hier direct te overzien en te ontsluiten.

Plattegrond begane grond & verdieping

Functionaliteit en belevingswaarden geven de plattegronden zijn eigenheid.

 

Bouwplannen?  Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek!


Heeft u ook bouwplannen, neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

 

Bouwkavel aan de Maas met insteekhaven voor eigen boot

Een bijzonder luxueuze villa aan de Maas, waarbij zichtlijnen en bezonning een grote bijdrage leveren aan de contextuele woonkwaliteiten.

Bouwplannen?  Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek, via uw eigen e-mail


Heeft u ook bouwplannen, neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Opdrachtgevers: Particulier
Bouwlocatie: Waterfront De Veene, te Veen
Gemeente: Aalburg
Inhoud woning: ca. ….m³ + veranda
Inhoud bijgebouw: volgt m³ oppervlakte ca. …m2
Bouwkosten: volgt
Bouwkosten woning*: € 575-625,- euro incl. BTW
*sleutelklaar = inclusief binnenschilderwerk, basis sanitair badkamer/toilet, vloertegelwerk, basis EPC. Keuken nog te plaatsen door opdrachtgever.

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive