Architecten gilde blog

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Soerendonk

Medewerkers

ir. Pieter Maurer (MSc.),
architect-ingenieur
Sjoerd te Bogt
assistent architect
Tim van Wolferen
ingenieur

Ontwerp

2018

Realisatie

2019

Sfeervolle woonboerderij binnen- & buitenleven

Woonboerderij met bijzondere daklijn en droogzit (veranda) (Soerendonk)

Deze woonboerderij pakt de uitstraling van landelijk wonen en combineert dat met moderne elementen om zo een frisse en sfeervolle woning te creëren. De traditionele scheiding van voor- en achterhuis bij oude boerderijen is ook terug te zien in dit ontwerp. Hierin is het voorhuis opgetrokken in gekeimde steen, terwijl de achterzijde uit gepotdekselde zwarte houten delen bestaat. Hierbij loopt het dak, net als bij veel boerderijen langer en lager door.

 

Bijzonder rieten dak met veranda

Door dit verschil in het hogere voorhuis, langer doorlopende achterhuis en de weer hogere veranda achter ontstaat er een bijzondere daklijn. Er ontstaat hierdoor een vloeiend rieten dak dat speelsheid aan het ontwerp meegeeft en de woning uniek maakt. De veranda laat binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen en bied een droge en warme buitenzit waar genoten kan worden van de zonsondergang.

 

Vide met lange dakramen

In het lager doorlopende achterhuis bevind zich de woonkamer te midden van de vide. Doordat de trapopgang en de overloop op de verdieping hieraan grenzen geeft dit een bijzondere ruimtelijke werking en vormt het een visuele connectie tussen de verdiepingen. De drie lange dakramen die zich hier bevinden laten veel daglicht de woning binnen en geven het ontwerp een moderne touch.

 

360 graden interieurbeelden

Door een visualisatietechniek te gebruiken waar je in de woning zelf kan rondkijken, al voor de daadwerkelijke realisatie,  kan er een kijkje genomen worden in de woning. Hierbij is de bijzondere ruimtelijke werking van de vide met openhaard en trapopgang te zien, alsmede het effect van de grote glazen gevel die op de weilanden uitkijkt.

 

 

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive