Architecten gilde blog

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Drunen (gemeente Heusden)

Medewerkers

ir. Pieter Maurer (MSc.),
architect-ingenieur

Ontwerp

2014

Realisatie

2015

Oranjerie woning met veranda en buitenhaard.

Lichtinval en binnen & buitenleven staan centraal bij deze eigentijdse woning (Drunen)

Een bijzondere kaswoning, onder architectuur ontworpen.

Oriëntatie ten opzichte van de zon.

De oranjerie woning (of kaswoning) met veranda en buitenhaard heeft een achtertuin met noordelijke oriëntatie, hierdoor bevindt de achtertuin zich veelal in de schaduw van de bebouwing. Dit vraagt om een slimme positionering van de woning op het perceel en een vernuft ontwerp.

Nieuwsgiering naar de bouw van deze woning: https://www.architectengilde.nl/gevels/stalen-spant-plaatsing-voor-oranjerie/

Oranjerie woning met veranda en buitenhaard.

Deze oranjerie woning (kaswoning) kenmerkt zich door een glazen gevel op het zuiden, waaruit warmte geoogst wordt om een L/W-warmtepomp te voeden. Deze warmtepomp verwarmt op indirecte wijze de woning. Daarnaast kan door het openen van ramen en deuren naar de oranjerie direct warmte de woning binnengelaten worden. Een duurzame kaswoning met bijzondere uitstraling.

Binnen het ontwerpconcept houden we rekening met vele verschillende kwaliteiten. We ontwerpen woningen op duurzame en integrale wijze.

Maatwerk woning

Door te kiezen voor een maatwerkwoning in plaats van een standaard woning, integreren we locatiespecifieke eigenschappen in het ontwerp. Een onder architectuur ontworpen maatwerk woning heeft een bijzonder voorkomen, maar wordt ook uiterst functioneel ontworpen.

Het maakt gebruik van zonnewarmte door zon instraling, en brengt veel daglicht de woning binnen. De ruimten als woonkamer en leefkeuken worden voldoende ruim opgezet zoals de opdrachtgever dat wenst. Middels een schuifdeur kan de leefkeuken van de woonkamer afgesloten worden. De houthaard is een doorkijkhaard die zowel vanuit de leefkeuken als de woonkamer beleefd wordt en sfeer geeft.

Sfeervol leefgenot

Sfeer wordt op verschillende manieren in het ontwerp gecreëerd. De oranjerie woning met veranda en buitenhaard vormt een belevensvolle aanvulling op het binnenleven. Het binnenleven en buitenleven gaan op deze wijze naadloos in elkaar over.

Neem contact met ons op, voor een vrijblijvende kennismaking.

Opdrachtgevers: Familie Ruis, Drunen
Bouwlocatie: Burgemeester Stiegerstraat 44, 5151 HW DRUNEN
Gemeente: Heusden
Inhoud woning: …m³
Inhoud garage: inclusief
Bouwkosten: € 400.000 Euro incl. BTW
Bouwkosten/m³: € …,- Euro incl. BTW, excl. keuken
Gebruiksoppervlakte: … m²
Verblijfsgebied: … m²

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive