Architecten gilde blog

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Geerpark Vlijmen

Medewerkers

ir. Pieter Maurer (MSc.),
architect-ingenieur
Sjoerd te Bogt
assistent architect
Tim van Wolferen
ingenieur

Ontwerp

2018

Realisatie

2019

Moderne woning duurzaam en energiezuinig ontwerp.

Moderne woonvilla met ruime vide en open plattegrond (Vlijmen, Geerpark)

Deze moderne woonvilla kenmerkt zich door zijn open plattegrond gecentreerd rondom een zeer ruime vide en de speelse belijning in de gevel.

 

Open plattegrond met vide

De centrale leefruimte waarin wordt gekookt, gegeten en gewoond is als een compleet open plattegrond vormgegeven. Dit bied een maximale ruimtebeleving en past volledig binnen de moderne manier van wonen.

Te midden van deze ruimte bevind zich de trap en zeer ruime vide. Hiermee word een connectie gelegd met de verdieping en geeft tegelijk een zeer luxueuze en ruimtelijke beleving. De vide is rondom compleet voorzien van glas, wat de ruimte die het omsluit zo doet baden in licht.

 

Veranda

Aangrenzend aan de woonkamer is de ruime veranda welke middels een grote schuifpui makkelijk te bereiken is. Door de grote glaspartij hoort het echt bij de binnenruimtes en vloeien deze zo naadloos in elkaar over.

De buitenhaard zorgt voor sfeer en warmte als het buiten kouder begint te worden. Daarnaast zitten er ook nog verwarmingselementen verwerkt in het plafond van de veranda, zodat je nooit koud hoeft te zitten.

 

Zonwering

Met een ontwerp waarin zo veel glas word toegepast is goede zonwering onmisbaar om oververhitting in de zomer te voorkomen. In dit ontwerp is gekozen voor een combinatie van vaste zonwering van hout op de verdieping met bedienbare luxaflex zonwering voor de begane grond. De vaste zonwering vormt hierbij een belangrijk element voor de architectuur van deze moderne villa, terwijl de bedienbare zonwering maximale transparantie bied richting de tuin wanneer gewenst.

 

Gevel

De uitstraling van de woning wordt bepaald door de combinatie van materialen; stuc, steen, glas en houten details. Door middel van een speels lijnenspel in de voorgevel worden deze materialen gecombineerd tot een moderne woning, waarin een stuk privacy en warme uitstraling worden meegenomen.

 

Bouwplannen?  Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek:


Heeft u ook bouwplannen, neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Opdrachtgevers: Particulier
Bouwlocatie: Geerpark Vlijmen (gemeente Heusden)
Gemeente: Heusden
Inhoud woning: ca. 735m³ + veranda (vanaf vloerpeil)
Inhoud bijgebouw: n.v.t. (inclusief) m³ oppervlakte ca. …m2
Bouwkosten: volgt
Bouwkosten woning*: € 550,-/m³ incl. BTW (2e aannemer op € 650/m³, 3e aannemer op € 790/m³)(bij
*sleutelklaar = inclusief binnenschilderwerk, basis sanitair badkamer/toilet, vloertegelwerk, basis EPC. Keuken nog te plaatsen door opdrachtgever.

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive