Architecten gilde blog

Opdrachtgever

Ontwikkeling

Locatie

's-Herogenbosch

Medewerkers

ir. Pieter Maurer (MSc.),
architect-ingenieur , Bas de Kloe en Sjoerd te Bogt

Ontwerp

2017

Realisatie

Herontwikkeling kantoor tot appartementen

Herbestemmingsopgave van werken naar wonen te ’s-Hertogenbosch

In 2017 heeft ArchitectenGilde een plan gemaakt voor de herbestemming van een kantoorgebouw in ’s-Hertogenbosch. Het kantoorpand werd in de verkoop geplaatst bij inschrijving, waarna ArchitectenGilde een aantal ontwerpen gemaakt heeft voor de herbestemming tot woonfunctie: een studentenhuisvesting en een luxe appartementencomplex.

Om de gestelde hoge ambities -gelijkwaardigheid nieuwbouw- waar te maken moet het kantoorgebouw bijna volledig gestript worden. Uitgangspunt was het verkrijgen van een comfortabel binnenklimaat, zodat het gebouw de functie ‘wonen’ mag krijgen. De mensen van ArchitectenGilde hebben een inventarisatie gemaakt van de staat van onderhoud, waarna de verschillende opties nader uitgewerkt zijn.

 

Studentenhuisvesting

Het realiseren van studentenwoningen in het kantoorpand, is een van de opties die door ArchitectenGilde uitgewerkt zijn. Er kunnen 35 zelfstandige studentenkamers gerealiseerd worden met een oppervlakte van 15 – 70 m2.

Het kantoorgebouw is goed bereikbaar met de auto, de fiets en het OV. Daarnaast is het centrum van ’s-Hertogenbosch op loopafstand van de locatie. Hierdoor is het pand uitermate geschikt om studentenwoningen te realiseren in het bestaande kantoorgebouw.

 

Appartementencomplex

Het tweede plan dat door ArchitectenGilde opgesteld is, is het realiseren van luxe appartementen in het bestaande kantoorgebouw. In het kantoorgebouw kunnen 16 appartementen gerealiseerd worden. Ook wordt er een extra verdieping op het gebouw geplaatst, zodat er enkele penthouses gerealiseerd kunnen worden.

De luxe appartementen en penthouses beschikken over een eigen berging en buitenruimte. Daarnaast hebben de woningen grote raampartijen, zodat de bewoners optimaal kunnen genieten van de groene omgeving.

 

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive