Architecten gilde blog

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Gemeente Kerkrade

Medewerkers

ir. Pieter Maurer (MSc.),
architect-ingenieur
Sjoerd te Bogt
assistent architect
Tim van Wolferen
ingenieur

Ontwerp

2018

Realisatie

Statige jaren 30 woning met entree-toren en erker.

Ruim opgezette jaren dertig woning met open plattegrond (Kerkrade)

Sfeervolle hedendaagse jaren dertig woning met de sfeer van vroeger in deze tijd vormgegeven, is wat Raymond en Mieke zochten in hun toekomstige jaren dertig woning. De ruim opgezette erker en puien richting de tuin maken van deze jaren dertig woning een woonhuis met volop daglichtinval.

 

Open plattegrond met doorzicht

De centrale leefruimte waarin wordt gekookt, gegeten en gewoond is als een compleet open plattegrond vormgegeven. De L-vormige plattegrond is royaal van opgezet waarbij een binnenhaard wordt gebruikt als scheidend element die vanuit de gehele ruimte zichtbaar is.

 

Veranda

Aangrenzend aan de woonkamer en keuken is de ruime veranda welke middels twee dubbele openslaande tuindeuren makkelijk te bereiken is. Door de grote glazen puien is de overgang met buiten minimaal en behoud je maximaal zicht over de grote achtertuin.

De buitenhaard zorgt voor sfeer en warmte als het buiten kouder begint te worden en geeft een mooie buitenplek waar je nog langer van buiten kan genieten.

 

Zonwering

Met een ontwerp waarin zo veel glas word toegepast is goede zonwering onmisbaar om oververhitting in de zomer te voorkomen. De grote overstekken geven op de verdieping voldoende schaduw. Op de begane grond is gekozen om verschuifbare zonwering te gebruiken daar waar geen veranda is.

 

Gevel

De uitstraling van de woning wordt bepaald door de markante entree toren welke met twee glazen stroken aan weerszijde het volume van de woning in tweeën deelt. Door dit te combineren met grote dak overstekken, twee fraaie schoorstenen en typerende details in het metselwerk ontstaat een unieke woning in jaren 30 stijl.

 

Bouwplannen?  Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek:


Heeft u ook bouwplannen, neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Opdrachtgevers: Particulier
Bouwlocatie: Kerkrade
Gemeente: Kerkrade
Inhoud woning: ca. 1000m³ + veranda
Inhoud bijgebouw:

Oppervlakte ca. 140m2
Bouwkosten woning*: € 550,- euro incl. BTW
*sleutelklaar = inclusief binnenschilderwerk, basis sanitair badkamer/toilet, vloertegelwerk, basis EPC. Keuken nog te plaatsen door opdrachtgever.

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive