Architecten gilde blog

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Rosmalen

Medewerkers

ir. Pieter Maurer (MSc.),
architect-ingenieur

Ontwerp

2017

Realisatie

Moderne villa met wellness en parkeerkelder

Moderne strakke woonvilla met kenmerkende dertigerjaren eigenschappen. (Rosmalen)

Binnen deze toplocatie in deze jaren 30 straat is een onmiskenbaar moderne woonvilla ontworpen. Ondanks deze moderne stijl is toch in verschillende onderdelen aansluiting gezocht met de straat in materialisering en met de witte doorlopende dagkanten.

 

De voorzijde van de woning is voor een meer gesloten karakter gekozen passend bij de andere woningen in de straat en in verband met de privacy. Meer naar de achter en zijkant opent de woning zich met zijn grote glasvlakken echter volledig naar de ruime tuin.

Plattegrond begane grond, villa met kantoorruimte en parkeerkelder.

 

 

Hoge woonkamer met veel lichtinval

Een plek waar dit duidelijk terug te zien is bij de twee verdiepingen hoge woonkamer, die zich op de zuidwestzijde volledig opent naar de avondzon met een glazen gevel voorzien van lamellen zonwering. Op deze manier ontstaat een royaal en lichte woonkamer, die past bij deze luxe villa. 

 

Wellness, sportschol en zwembad

De villa strekt zich uit naar de achterzijde van het perceel met een lange glazen vleugel in de lengte van het perceel. In dit volume zit onder andere een zeer luxe wellness, aangrenzende sportschool en een zwembad om in de vrije tijd maximaal te kunnen genieten.

 

Parkeren in de kelder

Onder deze langgerekte aanbouw bevind zich een volledig onderkelderde garage. Hier rij je vanuit de hellingbaan direct in waarna je via de trap direct droog de woning binnen stapt.

 

 

 

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive