Architecten gilde blog
Prijsontwikkeling woning Amsterdam 2002-2014 | Woningrenovatie

De verkoopprijs van woningen in Amsterdam is door Mark-Jan Werner visueel inzichtelijk gemaakt.

Prijsontwikkeling woningen Amsterdam

Naast een flinke prijsstijging van 2002-2008, is in de periode van 2009-2014 een afkoeling en aansluitend stabilisatie van de huizenmarkt van Amsterdam te zien. Tevens is te zien dat met name de centraal gelegen woningen rond de grachtengordel (water) en de rondom parken (groen) het goed blijven doen.

De bijzondere architectuur van deze veelal vooroorlogse sfeervolle wijken speelt een grote rol bij de waardering van een leefomgeving. Daarnaast spelen de volgende drie elementen een belangrijke rol: locatie, locatie, locatie. (om maar even in makelaarstermen te spreken)

Woningrenovatie vooroorlogse woningen

Veel van deze vooroorlogse woningen (jaren 20, jaren 30) zijn inmiddels verouderd en aan renovatie toe. Hierbij is het van belang te onderzoeken op welke wijze met het renovatieplan van de woning meerwaarde in beleving gecreëert kan worden. (naast een betere isolatie van de buitenschil, en het vernieuwen van keuken en badkamer)

Een renovatie kost immers veel geld. Het is verstandig dat geld voor die verbouwing op een juiste wijze te investeren. Naast het verkrijgen van meer wooncomfort (isolatie, strakke afwerking) is aansluiting op contextuele waarde van belang. Denk daarbij aan het verkrijgen van een betere zonlichtinval, uitzicht, e.d. Daarnaast is ook de mogelijkheid tot zonwering in de zomer of verkrijgen van privacy van belang. Deze schijnbare tegenstrijdigheid vormt een afspiegeling van de natuur: dag-nacht, winter-zomer, zaken waar een woning op in hoort te spelen. Onderwerpen die het leven van mensen interessant maakt.

Op onze website vindt u verschillende onderwerpen over renovatie.

Specifieke vragen kunt u stellen middels ons contactformulier.

 

ArchitectenGilde
Postbus 175
5201 AD 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Zaltbommel (Aalst)
info@architectengilde.nl
T 073-7114552
© 1997 -2011 ArchitectenGilde - alle rechten voorbehouden - site door Dream interactive